“MADE IN SARAMACCA” ZET DISTRICT IN DE SCHIJNWERPERS

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Het district Saramacca staat bekend als agrarisch district en zijn enorme oliereserves. Het ondernemerschap in bredere zin is de afgelopen jaren echter zeer weinig tot uitdrukking gekomen.

Daarin zal de beurs “Made in Saramacca” verandering moeten brengen. De beurs is de vorige week succesvol gehouden en goed ontvangen door zowel de lokale gemeenschap als bezoekers die speciaal naar Saramacca trokken om notitie te nemen van wat het district allemaal te bieden heeft. De Made in Saramacca- beurs heeft zich als platform bewezen voor ondernemers in het district.

Volgens districtscommissaris Sarwankoemar Ramai zijn de ondernemers in het district nu meer dan ooit gemotiveerd om te investeren in hun business.

“We zijn trots dat we nu in Saramacca mensen hebben die in hun eigen vakantieoord willen investeren. Dat is uniek voor Saramacca. We krijgen hier dagelijks een aantal toeristen, en nu kunnen wij hen een compleet pakket aanbieden”, zegt de burgervader.

Vanuit regeringswege is er veel interesse getoond voor de beurs. Bij de opening waren enkele bewindslieden aanwezig, waaronder de Minister van Arbeid, Soewarto Moestadja. Hij zegt dat het ministerie reeds bezig is met het opzetten van een afdeling in Saramacca. Deze afdeling wordt belast met het afwikkelen van problemen en vraagstukken het Ministerie van Arbeid rakende. Met het opzetten van een dependance in Saramacca kunnen er binnenkort sneller oplossingen en adviezen gegeven worden.

Ook minister Vijay Chotkan van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWTC) liet zich op de beurs zien. Voor hem gaat de interesse vooral uit naar het faciliteren van de agrarische sector binnen het werkgebied van zijn departement. “Saramacca vormt het hart van de agrarische sector en daarmee moeten we rekening houden. Wanneer het regent moeten de gebieden droog blijven. Het water moet goed en optimaal worden afgevoerd. Natuurlijk hebben de agrariërs ook water nodig in de droge periode Dus in beide gevallen is er daar rekening mee gehouden”, zegt de minister over het beleid van de regering om zich wat meer in te zetten voor Saramacca.

UNITEDNEWS