MARINUS BEE WORDT NIEUWE VOORZITTER PARLEMENT. BRUNSWIJK VERRUILT STOEL VOOR VICE PRESIDENTSCHAP

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Bij de ABOP, geleid door Ronny Brunswijk, is eindelijk bevestigd dat ondervoorzitter van de partij, Marinus Bee de nieuwe voorzitter wordt van De National Assemblee.

ABOP –voorzitter Ronny Brunswijk verruilt 10 dagen nadat hij als eerste marron in de geschiedenis van Suriname was gekozen als DNA-voorzitter, de stoel voor de ambtelijke functie van vice president, waarvoor hij de enige kandidaat is. VHP-voorzitter Chan Santokhi is de enige kandidaat voor het presidentschap. Maandag zal wanneer alle afspraken binnen de nieuwe coalitie zoals gemaakt verlopen, dit duo gekozen worden. Hoe en wanneer de overdracht van het voorzitterschap aan Bee zal plaatsvinden, zal nog worden bepaald.

Brunswijk zegt graag in het parlement te willen blijven, maar zich beter op zijn gemak zal voelen in de functie van vice president. “Ik ben een ‘veld-man’ en wil daar zijn waar besluiten worden genomen om het land hogerop te brengen”, zegt hij aangevend dat de structuren van zijn partij beslist hebben en toestemming hebben gegeven dat hij niet bij de wetgevende maar bij de uitvoerende macht het land mag dienen. Ook de voordracht van Bee zou zijn goedgekeurd op een partijcongres van de ABOP.

Intussen wordt binnen de coalitie koortsachtig gewerkt aan het vormen van een nieuw kabinet. Het invullen van ministersposten kent de nodige problemen binnen de VHP en de NPS, en in mindere mate bij de PL en de ABOP. Op sociale media circuleert intussen een lijst met namen van de toekomstige die zou zijn voorgedragen door de partijen. Op die lijst komen voor, Albert Ramdin, Krishna Mathoera, Riad Nurmohaed, Armand Achaibersing, Parmanand Sewdien, Rishma Kuldipsingh, Albert Jubitana, Gracia Emanuel, Bronto Salam Somohardjo ( zoon van PL-voorzitter Paul Somohardho en David Abiamofo. Op deze lijst ontbreken de kandidaten van de NPS, daar wordt intern nog een geschil uitgevochten over wie wel of geen minister zal en mag worden.

UNITEDNEWS