MEER AANDACHT NODIG VOOR  GEWELD TEGEN VROUWEN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Vrouwelijke parlementariërs uiten hun misnoegen over de brute moord op een vrouw, van wie het lijk eerder deze week in een zijweg in Brokopondo is aangetroffen.

Intussen is nog een vrouw vermoord. Er is opgeroepen tot meer bijstand en opvang voor vrouwen die vooral te maken hebben met gewelddadige partners. “Ik vraag mij af waarom de mannen om welke reden dan ook overgaan tot het moorden van vrouwen als die relatie ontwricht is”, zegt Dinotha Vorswijk (ABOP).

Voor dit jaar zijn reeds 9 vrouwen vermoord. In het afgelopen jaar waren het 7.

Vorswijk vreest voor wat de rest van het jaar nog met zich mee zal brengen. “We moeten onze jongens leren dat een teleurstelling in een relatie niet het einde is van het leven. Een vrouw is geen eigendom van een man”, zegt zij.

Jennifer Vreedzaam (NDP) concentreerde zich in haar pleidooi op institutionele versterking vanuit de overheid om vrouwen in nood bij te staan. “Helaas zien we weinig bescherming voor vrouwen die geconfronteerd worden met geweld. Helaas zien we dat velen nog denken dat geweld plegen tegen vrouwen zinvol en verdiend is. Helaas zien we dat de pg en de justitiële autoriteiten deze zaken niet ernstig genoeg nemen”, vindt Vreedzaam. Zij doet een beroep op de regering om serieuzer om te gaan met gewelddadigheden jegens de vrouw.

President Chandrikapersad Santokhi onderkent het probleem. Hij trekt de lijn door naar het integraal criminaliteitsbeleid dat verder aangescherpt zal moeten worden. Hij belooft op kort termijn zichtbare maatregelen. Tijdens de begrotingsbehandeling, de komende maand, zal daarop dieper worden ingegaan.

UNITEDNEWS