MISIEKABA VERLAAT NOODLIJDENDE NDP 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Andre Misiekaba, ondervoorzitter van de NDP, die zich de laatste jaren steeds meer ontpopte als het gezicht en toekomst van de politieke partij is opgestapt.

Op zijn verjaardag, 28 juli, verbrak hij alle banden met de NDP. Dit zorgde voor enorme opschudding binnen de NDP die 2 maanden geleden nog te boek stond als de grootste politieke partij in Suriname. Misiekaba verlaat de NDP op het moment dat zij haar diepste periode doormaakt: de zware verkiezingsnederlaag en reeks schandalen die vrijwel dagelijks boven water komen drijven.

Misiekaba geeft geen reden voor zijn vertrek.

In de wandelgangen wordt wel vernomen dat er, binnen de partijtop, veel besluiten buiten hem om zijn genomen. De gewezen NDP-magnaat houdt voor nu de lippen stijf op elkaar. Hij bevestigd wel uit de NDP te zijn gestapt. “Het is waar dat ik uit de NDP ben gestapt”, schrijft Misiekaba op zijn Facebook-pagina.

“Ik heb een goed gesprek gehad met partijvoorzitter Bouterse, waarbij er een traject werd uitgezet richting het weekend. Hij zou namelijk het hoofdbestuur van de partij eerst spreken. Nu lees ik dat een NDP-topper de zaak naar buiten heeft gebracht. Maar ja, dingen gaan zoals ze moeten gaan.”

Misiekaba maakte zijn debuut in aanloop naar de verkiezingen van 2005. Hij werd dat jaar voor de eerste maal gekozen als parlementariër via de NDP en vormde vanuit de oppositiebanken, samen met Jennifer Geerlings-Simons en Kenneth Moene een krachtig team dat uiteindelijk voor de val het kabinet Venetiaan zorgde in 2010.

Misiekaba was een ferme tegenstander van corruptieve praktijken en kon zijn kalmte niet bewaren als het ging om grondroof en het verjaardagfeest van de toenmalige minister van Transport Communicatie en Toerisme, Alice Amafo die uit staatsmiddelen zijn betaald. Na de verkiezingswinst van 2010 was Misiekaba tot de verkiezingen van 2020, als fractieleider van de NDP-coalitie, de grootste verdediger van het regeerbeleid.

UNITEDNEWS