NA DIT WEEKEINDE MEER DUIDELIJKHEID OVER OPENSTELLING SCHOLEN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Het is nog niet zeker als de schoolpoorten op 18 januari opengaan. De kerstvakantie duurt langer dan gehoopt, maar dit ligt aan het zeer groot besmettingsgevaar van Covid-19.

Volgens minister Marie Levens van Onderwijs Wetenschap en Cultuur (Minowc) zal na dit weekeinde wat meer duidelijkheid hierin komen. “We wachten even de maatregelen af in het weekend. Wat zeker is, is dat onze scholen 2 tot 3 dagen de kans krijgen om zich voor te bereiden om open te gaan, als in het weekend besloten wordt dat ze open mogen. Dus men hoeft niet bang te zijn dat we bijvoorbeeld zaterdag zeggen we dat we maandag kunnen beginnen. Dat gaat niet gebeuren. Als zaterdag besloten wordt: we kunnen open, krijgen de scholen gegarandeerd 2 tot 3 dagen om zich voor te bereiden om weer open te gaan”, zegt de minister.

Het ministerie is nu extra voorzichtig met het openstellen van de scholen. Dit komt nadat op diverse scholen personen besmet raakten met Covid-19.

Middels afstandsonderwijs zal in de toekomst getracht worden om zoveel als mogelijk onderwijs te brengen bij leerlingen, maar ook daar is tactvol optreden noodzakelijk. “Ik wil uit de wereld helpen dat wanneer iets technologisch mogelijk is, dat het ook toepasbaar is in het onderwijs. Dus daar moeten we voorzichtig mee zijn. Technologisch is alles mogelijk, maar het probleem dat je hebt, is dat maar 20 % van de onderwijspopulatie ermee weet om te gaan. En we hebben hier te maken met een populatie van ongeveer 150.000 mensen, waarvan ongeveer 17.500 in de staf. Dus het gebruik ervan gaat nog even duren”, legt de minister uit. “

UNITEDNEWS