NA VOLGEND WEEK WEER ‘GOEDKOPE ’BABYVOEDING BIJ RGD-KLINIEKEN

Ouders die zich hebben geregistreerd voor babyvoeding, kunnen deze pas na de komende week weer verkrijgen bij poliklinieken van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD). De distributie van babyvoeding vanuit de overheid aan de RGD-poliklieken, vindt in de loop van de volgende week plaats.

De laatste distributie van babyvoeding was in september 2022. De leveranciers heeft te kennen gegeven dat de openstaande rekening eerst moet worden betaald, alvorens een nieuwe aanvraag kan worden gedaan. 

Het aankopen van babyvoeding tegen een gereduceerde prijs is een uitvloeisel van het Herstelplan van de regering, en valt onder de maatregel “Armoedebestrijding Moeder en Kindzorg”. De uitvoering vindt plaats door het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid.

“Er is pas betaald. Ik denk dat we in de loop van de volgende week de RGD-poliklinieken weer kunnen voorzien van voeding”, zegt Suze Holband, die officieel coördinator af is van de commissie van het babyvoedingproject.

De bedoeling was om het project in juni te beëindigen, vandaar dat de commissie ook is ontbonden.

Desondanks blijft Holband zich inzetten voor het project, omdat het voorziet in de behoefte. Het aantal registraties voor babyvoeding staat tot en met november van dit jaar op 10.439, waarbij aan 8.050 baby’s al babyvoeding is verstrekt. Alleen baby’s die vanaf mei 2021 zijn geboren komen in aanmerking. De registratie duurt tot eind 2022.

De ouders krijgen voor hun kind van 0 tot 6 maanden 8 blikken per maand, en voor een kind van 7 maanden tot 1 jaar 6 blikken. Dat het babyvoedingproject voorziet in een behoefte kan worden herleid aan de toename van het aantal geregistreerden. Het is vooralsnog niet bekend of het project in 2023 zal worden voortgezet.

UNITEDNEWS

Facebook Comments Box