NDP: “DE OORLOG WORDT VOORTGEZET!”

Foto fragment: In vrijheid gestelde Ashwin Adhin in Ocer

Ashwin Adhin, NDP-parlementariër tevens gewezen vicepresident, is dinsdag in vrijheid gesteld na ruim een week in een politiecel te hebben doorgebracht.

De NDP-topper is dinsdagavond feestelijk binnengehaald in partrijcentrum Ocer. Daar werd zo goed als zeker gesteld dat de NDP zich opmaakt voor strijd om de regering ten val te brengen. Er werd een directe lijn getrokken met de herstelde relatie met Nederland. “Wij laten ons niet meer kolonialiseren. En als het anders moet, dan zal het anders gebeuren. Maar wij gaan het niet toestaan.

Tra fas no de, den man mus’ gwe!”, was de duidelijke boodschap van Ramon Abrahams. Hij praat over een oorlog die voortgezet moet worden: “De oorlog wordt voortgezet!’

De vrijlating van Adhin betekent niet dat hij onschuldig is voor de strafbare feiten waarvan hij verdacht wordt. Dit valt te halen uit het verslag van de Rechter-commissaris. De in vrijheidstelling heeft te maken met het feit dat zijn aanhouding niet volgens de juiste procedure heeft plaatsgevonden. De NDP heeft een andere opvatting van wat er precies aan de hand is. De partij is ervan overtuigd dat er vanuit regeringswege, met medewerking van het Openbaar Ministerie (OM), stappen worden ondernomen om de partij een kopje kleiner te maken.

Rabin Parmessar, fractieleider in De Nationale Assemblee (DNA), zegt zelfs over de informatie te beschikken dat er 3 parlementariërs op de ‘hitlist’ zouden zijn. Hij baseert zijn informatie op zeer betrouwbare bronnen. Zowel Parmessar, Adhin als Abrahams maken zich op voor de aangekondigde strijd. “Dit is een begin van een hele lange strijd die wij zullen moeten afleggen voor onze vrijheid in dit land”, stelt Abrahams.

Het is niet uitgesloten dat er vanuit het OM een vordering zal worden ingediend bij DNA waarbij er toestemming zal worden gevraagd om Adhin te vervolgen. Dit zou volgens de Rechter-commissaris de juiste procedure moeten zijn. Zoals het ernaar uitziet zal de NDP krachtig in het geweer komen tegen een eventuele wederaanhouding van Adhin en andere toppolitici van de NDP die verdacht worden van strafbare handelingen.

UNITEDNEWS

 

Facebook Comments Box