NEDERLAND STEVENT AF OP CORONAPATIENT NUMMER 500.000

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Foto compilatie: Buitenlandsminister Albert Ramdin benadrukt dat er genoeg preventieve maatregele getroffen zijn om besmetting te voorkomen

Nederland staat op het punt om een nieuwe mijlpaal te bereiken sinds de uitbraak van Covid-19 in het land.

Zoals het virus zich verspreid is het de verwachting dat deze week de 500.000ste besmetting zal worden geregistreerd. Zaterdag kwamen er 6.093 nieuwe besmettingen erbij. Dit is 126 meer dan afgelopen vrijdag. Toch lijkt de situatie zich enigszins te stabiliseren ten opzichte van de maand oktober. De Surinaamse regering acht het in ieder geval wel verantwoord om de vluchten van en naar Nederland opnieuw op te pakken.

Buitenlandsminister Albert Ramdin benadrukt dat het niet gaat om een vooraf bepaalde vliegschema. “Het is afhankelijk van de aanvragen en het gaat om een heel gereguleerde en gecontroleerde wijze, waarbij voor elke vlucht en voor elke bestemming en afreisland er speciale protocollen zijn ontwikkeld waaraan men zich moet houden”, zegt de minister. “In ieder geval een negatieve PCR-test niet ouder dan 72 tot 120 uur is een vereist voor allemaal. Dan zijn er nog wat additionele zaken waaraan men zich moet houden”, aldus Ramdin.

Voor de Nederlanders beloven de komende feestdagen niet veel goeds. Het land zit in een partiele lockdown en het is zo goed als zeker dat het niet anders zal zijn tegen medio december. De ontwikkeling van het aantal nieuwe gevallen zal bepalend zijn voor versoepeling van de maatregelen. Minister-president Mark Rutte laat de Nederlanders alvast weten dat zij geen hoge verwachtingen zouden moeten hebben. “Met deze cijfers wordt het lastig”, zegt de premier. “Het is nog niet vast te stellen hoe erg het precies is. Dat gaan we komende dagen precies in de gaten houden”, zegt Rutte.

UNITEDNEWS