JAGESAR WORDT NIEUWE STAATSOLIE-BAAS

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

De directie van Staatsolie Maatschappij Suriname is aangevuld met twee statutaire directeuren.

Dit op instructie van president Chan Santokhi. Het gaat om Annand Jagesar en Rekha Bissumbar. Voor Jagesar is weggelegd dat hij spoedig het roer van Rudolf Elias zal overnemen als Algemeen Directeur. Wanneer dit precies zal gebeuren is nog onduidelijk, maar minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) zegt wel dat het traject reeds in ingezet.

“De heer Wim Dwarkasing, die lange tijd zijn bijdrage heeft geleverd aan Staatsolie, is inmiddels gepensioneerd. We willen hem bedanken voor zijn bijdrage”, zegt Ramdin. “Hij is nu opgevolgd door mevrouw Rekha Bissumbhar die gegroeid is in het bedrijf, en jarenlange kennis heeft en leiding gegeven heeft aan het traject wat zij moet uitvoeren nu”, aldus Ramdin.

Hij had, samen met minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning, de afgelopen week een strategische discussie met de Raad van Commissarissen (RvC) van het staatsbedrijf. “En de overtuiging bestaat dat met de heer Annand Jagesar, als opvolger van Rudolf Elias, binnen afzienbare tijd eindelijk een naadloze opvolging plaatsvindt, waarbij we mogen verwachten dat de internationale financiële gemeenschap, maar ook de olie- en gasindustrie daar vertrouwen in heeft.”

Jagesar krijgt als nieuwe Staatsolie-baas de verantwoordelijkheid toebedeeld om het bedrijf te positioneren in het kader van de grote productieontwikkelingen die gepland zijn in het zeegebied. 

 

UNITEDNEWS