NEDERLANDS MEDIUM ZET ZICH IN VOOR ECOTOERISME SURINAME

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en omstreken genieten al sinds 1995 van de multiculturele programma’s die worden uitgezonden door Natraj tv-media.

Sinds 2016 kan ook de gemeenschap in Suriname mee genieten. Shantiperkash Mohanpersad, directeur van Natraj tv-media, is ingenomen met het feti dat hij Suriname positief kan uitdragen bij een publiek van ruim 1.2 miljoen Nederlanders.

De gedachte achter het tv-station is om de diasporagemeenschap in Nederland een thuisgevoel te geven door onder andere verslagen over het binnenland van Suriname te maken. Oorden zoals Botopasi en Raleighvallen zijn wel eens belicht. Mohanpersad denkt aan het uitbreiden en samenkoppelen van zijn station aan andere activiteiten zoals het promoten van Surinames ecotoerisme in Nederland en de Verenigde Staten van Amerika.

Er zijn een aantal nieuwe vakantieoorden in ontwikkeling en die wil hij via Natraj tv in de schijnwerpers plaatsen. Toeristen zijn altijd op zoek naar nieuwe avonturen en die zijn in Suriname in voldoende mate aanwezig.
Intussen zijn de programma’s via een netwerk ook toegankelijk in Californië; dit is de eerste stap tot het betreden van de Amerikaanse markt. “Ik zit in een soort netwerk, waarbij de links worden doorgestuurd’, legt Mohanpersad uit.

Ook enkele topartiesten, gevestigd in Los Angels, hebben zijn programma’s voorbij zien gaan en daarvan notitie genomen. Die hebben interesse getoond om naar Suriname te komen. Mohanpersad zegt momenteel in onderhandelingen met hen en verschillende maatschappijen te zijn om deze artiesten naar Suriname te halen. Op deze manier probeert hij, naar eigen zeggen, een steentje bij te dragen aan de Surinaamse economie.

UNITEDNEWS