NIET DIENSTDOENDE POLITIEAGENTEN EN MILITAIREN MOETEN ZICH OOK AAN AVONDKLOK HOUDEN

Een politiebadge is geen automatische vrijstelling van de avondklok die sinds zondag van kracht is.

Hetzelfde geldt voor militairen. Leden van de gewapende machten die zich zonder toestemming op de openbare weg begeven riskeren om op dezelfde manier behandeld te worden als burgers die in overtreding zijn van de partial lockdown. Zij zullen van de weg gehaald worden om tot 6 uur in de ochtend op het politiebureau door te brengen. Dit zegt kolonel Jerry Slijngaard, manager van het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing (NCCR).

“Dus denkt u niet omdat u leger of politie bent dat u dan met uw uniform of met uw pasje de vrijheid hebt om op straat te zijn. U mag pas afwijken daarvan als u een dienst heeft”, zegt Slijngaard. “Als u op straat bent in uniform maar u hebt geen dienst, dan zal u hetzelfde ondergaan zoals alle andere mensen”, waarschuwt hij.

Er zijn tal verzoeken bij het NCCR gedeponeerd voor ontheffing, maar volgens Slijngaard kan niet voor iedereen een uitzondering gemaakt worden. Zo hebben sommige beveiligingsbedrijven voor alle objectbeveiligers aanvragen ingediend. Dit voorstel is afgewezen door het COVID-19 Managementteam. “U moet mij niet uw hele lijst sturen en verwachten dat wij het gaan tekenen. U moet mij een lijst sturen van de mensen die voor die avond op straat moeten zijn”, zegt Slijngaard. Werkers van het uitrukteam van bewakingsbedrijven kunnen in aanmerking komen voor een ontheffing, maar voor bewakers met een statische post is er geen ontheffing nodig. Volgens Slijngaard zullen die tot 6 uur ’s morgens op hun post moeten blijven. 

UNITEDNEWS

 

Facebook Comments Box