VIERDE DAG AVONDKLOK: ONGEHOORZAAMHEID AFGENOMEN

Op de vierde dag van de avondklok blijkt de ongehoorzaamheid vanuit de samenleving te zijn afgenomen.

De opstandige groepen in de buurten van Zuid-Paramaribo, schijnen te beseffen dat het weinig zin heeft om niet mee te werken. Dit kan ook liggen aan de voorlichting die woensdag is gegeven. De politie trok met luidsprekers de buurten in om bewoners erop te attenderen dat de avondklok een bepaald doel heeft en dat weerstand kan resulteren in aanhouding en/of besmetting met het coronavirus. Er is vooral op ouders een beroep gedaan om hun kinderen binnenshuis te houden en te demotiveren de straat op te gaan in de nachtelijke uren.

De politie trok in de nacht van woensdag op donderdag met een colonne van zwaargewapende eenheden door de straten van Paramaribo. Met uitzondering van enkele pestkoppen op Sophia’s Lust die hun huizen en erven oprenden bij het zien van de politiewagens, hebben zich geen noemenswaardige incidenten voorgedaan.

De jeugdigen van Sophia’s Lust begaven zich weer op de straat nadat de politie vertrokken was, om vervolgens weer lachend en proestend dekking te zoeken wanneer de politie hen weer een bezoekje bracht. “Dit is heel storend”, zegt één van de patrouillerende politieagenten. “Waarom ren je weer naar binnen bij het zien van de politiewagen? En als we weg zijn dan ren je weer de straat op. Als je bikkel bent dan blijf je toch staan?”, zegt de agent.

Er is een specifieke locatie op Sophia’s Lust geïdentificeerd waar er een storende groep jongeren is die zich niet will onderwerpen aan de avondklok. In de andere buurten viel het op de vierde dag behoorlijk mee.

UNITEDNEWS

Facebook Comments Box