NIEUWE TARIEVEN VOOR AANMAAK RIJBEWIJS GAAN WOENSDAG IN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

De aangekondigde verhoging van de kosten voor een rijbewijs gaan per woensdag 24 februari in.

Het gaat om significante verhogingen van tussen 25% en 150 % voor de aanmaak van een rijbewijs. De administratieve afhandelingskosten bij het afhalen van de Surinaamse rijbewijzen, zijn als volgt:

  • Geslaagden die voor de eerste keer hun rijbewijs zullen ontvangen moeten in plaats van SRD 100, nu SRD 250
  • Voor het verlengen van een rijbewijs is het te betalen bedrag nu gesteld op SRD 250, in plaats van de SRD 100.
  • Het dupliceren van het rijbewijs, is van SRD 200 naar SRD 350. Tripliceren van het rijbewijs, is van SRD 200 naar SRD 500.
  • Het aanvragen van het internationaal rijbewijs, geldig voor personen die in het bezit zijn van een geldig Surinaams rijbewijs, zal in plaats van SRD 150 nu SRD 250 betaald moeten worden.
  • Vreemdelingen die hier te lande zijn en geen internationaal rijbewijs hebben meegenomen kunnen een rij-toestemmingsbewijs Het bedrag dat betaald zal moeten worden is SRD 350, in plaats van SRD 150.
  • De kosten van een echtheidsverklaring is van SRD 200 naar SRD 250.

De afgifte van rijbewijzen zal deels worden gedecentraliseerd en wel op de politiebureaus: Lelydorp, Nieuwe Haven en de afdeling Verkeers Technische Dienst (VTD).

Echter blijft van kracht dat Surinaamse ingezetenen in het bezit moeten zijn van een E-ID-kaart, alvorens het E-Rijbewijs verstrekt kan worden.

UNITEDNEWS

https://unitednews.sr/wp-content/uploads/2020/11/amp-banner.gif