NOG TWEE OLIEVONDSTEN ERBIJ VOOR GUYANA: BUURLAND TELT NU 28 OLIEPUTTEN

Oliegigant ExxonMobil opent het jaar 2022 met de aankondiging van nog eens twee olievondsten voor de kust van Guyana, op woensdag 5 januari 2022.

De Guyanese minister van Natuurlijke Hulpbronnen, Vickram Bharrat, zegt dat de nieuwe ontdekkingen de wereldwijde positie van Guyana zullen versterken. Tevens stelde hij de Guyanese samenleving gerust dat de olievoorraden van het land op een transparante wijze zullen worden beheerd. “Overeenkomstig de beginselen van transparantie en verantwoordingsplicht is het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen namens de regering van Guyana opnieuw verheugd twee nieuwe economisch exploiteerbare olievondsten door Exxon Exploration and Production Guyana (EEPGL) en partners aan te kondigen in de Fangtooth-1 en Lau-Lau-1 putten voor de kust van Guyana in het Stabroek-blok”, laat Bharrat in een verklaring weten

Te Fangtooth-1 is ongeveer 59 meter aan oliehoudende reservoirs van hoge kwaliteit aangetroffen. De put is geboord in een waterdiepte van 1838, en bevindt zich ongeveer 18 kilometer (11 mijl) ten westen van de Liza- en Payara-velden. De Lau-Lau-1 put toonde 92 meter koolwaterstofhoudende reservoirs aan. Deze put werd geboord in een waterdiepte van 1461 meter en ligt zich ongeveer 68 kilometer ten zuidoosten van het Liza-veld.

De regering van Guyana stelt er alle vertrouwen in dat deze twee nieuwe vondsten, die bijgeteld worden bij de 26 andere putten, de positie van Guyana als land met vondsten van wereldklasse koolwaterstoffen van hoge kwaliteit verder zullen versterken.

OIL&GAS|REGIO