OAS KIJKT UIT NAAR SOEPELE MACHTSWISSELING IN SURINAME

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

De organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) heeft kennisgenomen van de verkiezingsuitslag in Suriname en het bindend verklaren door het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB).

In een officiële verklaring reageert het secretariaat-generaal verheugd op de bereidheid van president Desi Bouterse om de uitslag te erkennen en zijn medewerking te verlenen aan de machtswisseling. De OAS verwacht een soepele overdracht en een pad van stabiliteit en democratie in Suriname.

“Het secretariaat-generaal van de OAS brengt hulde uit aan de winnende coalitie, en wenst haar het allerbeste toe met de toekomstige uitdagingen. Het is ook belangrijk om de erkenning van de verkiezingsresultaten door president Bouterse op te merken”, schrijft de OAS in de verklaring. De regionale landenorganisatie kijkt uit naar een goede samenwerking met alle stakeholders in Suriname. “Het secretariaat-generaal van de OAS blijft zich committeren aan het versterken van democratie en democratische regeringen op het westelijk halfrond.”

Opvallend is dat er ook hulde wordt uitgebracht aan het stembuspersoneel, de verkiezingsautoriteiten en zelfs de turvers die zich hebben ingezet om de verkiezingen tot een goed einde te brengen.

Dit vanwege de extra uitdagingen rond COVID-19. Het op tijd bindend verklaren van de verkiezingen wordt toegejuicht door de OAS. De organisatie kijkt uit naar een officieel verslag van het OKB over de verkiezingsuitslag.

UNITEDNEWS