SURINAME NADERT GRENS VAN 500 BESMETTINGEN COVID-19

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Suriname nadert de grens van 500 besmettingen met COVID-19.

Maandagochtend stond de teller op 492 positief geteste personen waaronder 281 actieve besmettingen. Intussen zijn er 12 mensen overleden en verkeren 5 patiënten in kritieke toestand. Er zijn 314 personen in quarantaine geplaatst en zo goed als zeker is dat onder hen een aantal personen positief getest zullen worden. Van het totaal van 492 positieven waren tot en met maandagochtend 199 personen genezen.

De zuidoostelijke grens blijkt nog altijd een probleem te zijn.

Er komen personen illegaal het land binnen die besmet zijn met COVID-19. Zij komen in contact met Surinamers die op hun beurt weer in contact komen met anderen met als gevolg dat het virus nog om zich heen blijft grijpen. Volgens Melvin Uiterloo van de Medische Zending (MZ) wordt er intensief getest in het gebied. Er gaan regelmatig missies van MZ naar de dorpen nabij de grens om onderzoek te doen en swaps af te nemen. Wat de kustvlakte betreft is Paramaribo Noord een crisisgebied.

Er zijn momenteel ruim 10,3 miljoen mensen wereldwijd besmet met COVID-19 en zoals de zaken er nu voorstaan zal de stijging de komende maanden aanhouden. Meer dan 505 duizend mensen lieten het leven als gevolg van het gevreesde virus. Van alle besmette gevallen, sinds het virus vorig jaar uitbrak, zijn iets meer dan de helft genezen.

De Verenigde Staten van Amerika en Brazilië zijn nog steeds de zwaarst getroffen landen ter wereld. In de VS gaat het om meer dan 2,6 miljoen mensen terwijl in Brazilië 1,3 miljoen besmet raakten met het virus.

UNITEDNEWS