ONDERZOEK OP OW KAN TERUGGAAN TOT UITGAVEN EX-MINISTER ABRAHAMS

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Als het van minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) afhangt, gaat hij terug naar tot 2010 om te onderzoeken wat er allemaal aan oneigenlijke handelingen zouden hebben plaatsgevonden op het ministerie.

Dit zal afhangen van de onderzoekingen die momenteel gaande zijn naar wat er in de laatste jaren van het Kabinet Bouterse allemaal heeft plaatsgevonden. Dit betekent dat ook de controversiële uitgaven van Ramon Abrahams, de eerste minister op OW onder het Kabinet Bouterse, onder een vergrootglas zullen worden gelegd.

Intussen zijn enkele rapporten voor onderzoek doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie (OM). De interne controle op het ministerie en de Centrale Accountantsdienst (CLAD) zijn ook bezig met het doornemen van de boeken. De resultaten van de diverse audits zullen bepalen hoe ver er terug zal worden gegaan.

In dit geval is alleen de periode 2010-2020 interessant voor minister Nurmohamed, aangezien het onderzoek voor de periode 2000-2010 reeds is gedaan. “Dus ik hoef eigenlijk niet verder terug te gaan. Ik zou op zijn ergst beginnen vanaf 2010 tot heden”, zegt de minister. “Maar het is een hel aan werk. Dus ik heb liever dat het CLAD en de PG een case alvast nemen en beginnen, want het is complex. Wat projecten betreft, heb je een stuk justitieel werk, maar je hebt ook techneuten erbij die je ook gaat moeten inschakelen. Dat weet ik van tevoren. Je gaat wat ingenieurs moeten horen. Maar als je voor me voor één jaar kan aantonen, en als we daar aanleiding vinden om door te gaan, dan kunnen we dat zeggen. Anders ben ik 5 jaar of 10 jaar bezig. Dus dat is wat we ook hier hebben gedaan. We hebben een pilot genomen, en op basis van die pilot blijkt het dat er nader onderzoek nodig is.”

UNITEDNEWS