OOK MARKT ZUID STAAT ER NU AANTREKKELIJK BIJ

FOTO| CHINESE AFDELING OP MARKT ZUID

Na de andere markten is het ook de beurt aan Markt Zuid aan de Willem Campagnestraat om er netjes en aantrekkelijk bij te staan voor bezoekers.

Een unicum is dat deze markt ook voor een grote groep Chinese kleinhandelaren de mogelijkheid biedt om hun goederen aan de man te brengen. Marktmeester Cyrano Walker hoopt op acceptatie van deze groep door de overige marktventers. Het uiteindelijk doel is om zoveel mogelijk cliënten aan te trekken ten voordele van alle verkopers.

Walker zegt dat hij sinds zijn aanstelling, ruim 2 maanden geleden, met man en macht heeft gewerkt aan het upgraden van Markt Zuid die geruime tijd in slechte staat verkeerde. “Zo kunt u merken dat er reeds gewerkt is aan de verlichting van de markt. De nieuwe vishal is reeds geopend en is de markt gedeeltelijk gewassen. Ik dank een ieder die zicht enorm heeft ingezet om dit heugelijk feit te vieren. Ik verwacht dat onze Chinese broeders een bijdrage zullen leveren bij het verder ontwikkelen van de markt. Ik reken op een constructieve houding van de overige marktventers zodat wij met z’n allen de markt kunnen tillen naar grotere hoogten”, aldus marktmeester Walker.

Er is nog wat werk te verzetten om de markt helemaal in orde te krijgen. De komende weken zal volgens districtscommissaris Mike Nerkust daar hard aan getrokken worden. Hij praat in ieder geval van een goede aanzet. “Met de opening van dit gedeelte van Markt Zuid en straks ook de winkels en de vis- en vleeshal bij elkaar hopen wij alvast de eerste stap te hebben gezet naar een andere dimensie binnen het gedeelte binnen Markt Zuid”, zegt de burgervader. Vooral de buurten Van Dijk en Abra Broki zullen profiteren van een aantrekkelijke en bezoekwaardige markt.

UNITEDNEWS

Facebook Comments Box