PAKKITOW: REGERING INVESTEERT EERDER IN PROPAGANDA EN SHOWS

FOTOBRON| Stephano ‘Pakittow’ Biervliet

De antiregeringsgroepen, onder coördinatie van Stephano ‘Pakittow’ Biervliet voelen zich niet geïntimideerd door de mensenmassa die de NDP op 24 februari op de been bracht in reactie op het protest van 17 februari.

Er zijn nieuwe protesten aangekondigd door Pakittow. Voor 6 maart zijn er wederom mensen opgeroepen voor een demonstratie, deze keer op het Kerkplein in Paramaribo.

Het verschil tussen de demonstraties van antiregeringsgroepen en de regering/NDP is volgens Pakittow dat er geen mobilisatie vanuit zijn kant wordt gefinancierd middels het inzetten van bussen en ‘schadeloosstelling’ voor demonstranten om aanwezig te zijn. De mensen komen vrijwillig naar de protestacties om hun stem te laten horen. “Mijn doel op dit moment is Suriname. Geen politieke partij, shows en artiesten. Mijn focus is Suriname en hoe we Suriname uit deze situatie zullen halen.”

Hetzelfde zou niet gezegd kunnen worden van de regeringspartijen, waaronder de NDP. Die zouden ambtenaren dwingen hun solidariteit met de regering te betuigen. Vanuit verschillende districten worden er ook mensen gemobiliseerd en vervoerd om te komen feesten op pro-regeringsactiviteiten.

“We hebben te maken met een regering die meer investeert in propaganda, campagne en shows. In plaats van dat ze de bushouders betalen die langer dan 15 maanden en 8 maanden op hun geld wachten”, zegt de Pakittow.

Het wachten is nog op een vergunning van districtscommissaris Mike Nerkust. Pakittow verwacht niet dat zijn aanvraag afgewezen zal worden, omdat hij zich bij demonstratie van 17 februari aan alle voorwaarden heeft gehouden. “Ik weet zeker dat ik een vergunning zal krijgen, omdat meneer Nerkust en meneer van der San heel goed met me zijn omgegaan in het verleden. Ik heb me op 17 februari aan de regels gehouden. Ik heb zelfs moeten opruimen met heel wat andere mensen die ook erbij waren. Ik denk dat ik de vergunning zal krijgen want ik verstoor de orde niet.”

UNITEDNEWS

 

Facebook Comments Box