PARAMARIBO ZOO IN NOOD!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Help onze opgevangen wilde dieren in Paramaribo Zoo
Uw gift is van levensbelang voor onze unieke dieren!

Onze unieke zoo gaat door een heel diep dal en we kunnen het hoofd nauwelijks nog boven water houden. Suriname verkeert in diepe crisis en nu doet Covid-19 daar nog een paar flinke scheppen bovenop. Geen inkomsten meer door wegblijvende bezoekers. Er dreigt voedseltekort, omdat de kasreserves opraken. Kregen we voorheen veel voedsel dat over was vanuit de horeca, nu heeft de horeca zelf te kampen met gebrek aan gasten, dus aan inkomsten.

Suriname heeft slechts één dierentuin; een heel bijzondere dierentuin. Deze dierentuin is van groot educatief belang voor de hele Surinaamse gemeenschap, maar ook van groot belang voor het beschermen, bewaken en behouden van onze unieke wilde dieren. Een van onze kerntaken is namelijk het opvangen van wilde dieren die in beslag zijn genomen door de overheid. Soms omdat zo’n dier al jarenlang bij particulieren in erbarmelijke omstandigheden als huisdier werd gehouden en niet meer zou overleven in de natuur. Soms omdat een dier, door de urbanisatie, de omgeving van mensen onveilig maakt.

Deze in beslag genomen dieren worden door ons liefdevol opgevangen verzorgd en verantwoord gehuisvest, totdat we de toekomst voor zo’n dier helder voor ogen hebben.

Kan het terug naar zijn natuurlijk habitat, zetten we het op verantwoorde wijze weer terug. Het liefst zouden wij alle dieren vrij in hun natuurlijke leefomgeving zien, maar soms is dat eenvoudigweg onmogelijk. Kan dat niet, houden we het dier in onze collectie, wat het belang van goede voorlichting over milieu, fauna en flora nòg meer zichtbaar maakt.

Onze dierverzorgers blijven zich uiteraard volledig inzetten, maar er is geen geld meer om ze te kunnen betalen. Daarom doen we een beroep op u. Help ons om onze wilde dieren te behouden, beschermen en bewaken door te doneren, zodat wij in kunnen blijven staan voor hun toekomst. Een toekomst in een zo groot mogelijke vrijheid. Helpt u ons?

Uw gift is van levensbelang voor onze unieke dieren. Zij hebben u nodig!

€1,339 RAISED OF €25,000 GOAL

Persbericht|Het team van Paramaribo Zoo