“PARLEMENTARIËRS WILLEN GEEN VERKEERSBOETE BETALEN”

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Parlementariërs vertikken het om verkeersboete te betalen.

Volgens minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie (Juspol) worden er verkeersregels overtreden door leden van De Nationale Assemblee (DNA) die vervolgens weigeren om een boete te betalen. Zij wenden hun politieke invloed aan om een boete te ontlopen. Minister Getrouw betreurt dit gedrag van de hoogste volksvertegenwoordigers in het land die juist het goede voorbeeld zouden moeten geven.

“Ik wil nogmaals benadrukken dat bij elke verkeerscontrole de aspecten van zwaar transport, rijden door het rode verkeerslicht, het overschrijden van de toegestane maximale snelheid, getinte ruiten, micakentekennummerplaten, het rijden zonder een seatbelt en het handmatig bellen met een mobiel de overtreders ernstig worden beboet. Het is wel jammer om mee te geven dat er vaak genoeg wordt gebeld om een bepaalde mate van invloed aan te wenden zodat dit soort processen-verbaal worden geseponeerd. Het vindt ook vanuit uw college plaats”, waren de bewoordingen van minister Getrouw.

De minister noemde de namen van deze corrupte parlementariërs niet, maar opvallend is wel dat alleen Carl Breeveld (DOE) zijn bezorgdheid uitsprak over de onthulling van de minister. De rest van het parlement deed overkomen alsof de minister daar niets over had gezegd.

“Ik denk niet dat het een gezonde zaak is. Ik denk dat in een geordende samenleving, waar wet en recht geldt, wanneer processen-verbaal daar zijn opgesteld, dat het op een normale manier moet worden afgerond. En als er geseponeerd wordt dan is dat zeker een punt van zorg als je het mij vraagt”, was de reactie van Breeveld op de zorgwekkende mededeling van de minister.

UNITEDNEWS