PRO ERVAART ONDEMOCRATISCHE CAMPAGNEVOERING COALITIEPARTIJEN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

De politieke partij PRO vraagt zich af in hoeverre de democratie beleefd wordt als oppositionele partijen niet in staat zijn om op een effectieve manier campagne te voeren door het veld in te trekken.

Er wordt gesproken van misbruik van staatsmiddelen door de zittende regering om partijpolitieke propaganda te voeren. Het verstrekken van voedselpakketten in het binnenland, onder staatstoezicht maar in NDP-kleuren, is volgens Curtis Hofwijks, politiek leider van PRO, daarvan een schoolvoorbeeld van.

“Deze mensen zijn geen democraten. Ze hebben geen ethiek wanneer het erop aankomt om misbruik te maken van staatsmiddelen”, zegt de tweede penningmeester van de PRO. De partij houdt zich vooralsnog aan de ingestelde beperkingen van het bevoegd gezag om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan, maar vraagt zich af waar de controle blijft op regeringspartijen die de regels aan hun laars lappen. “Als jij diezelfde handelingen zou plegen, dan zou wel het verwijt worden gemaakt dat jij je niet aan de regels houdt.”

De PRO en andere politieke partijen willen graag in klein verband bijeenkomsten houden.

Volgens Hofwijks heeft hij dit informeel met een districtscommissaris besproken en voorgesteld om kleine bijeenkomsten te houden met in achtneming van de veiligheidsvoorschriften. “Hij zei: nee het kan niet; Regel is regel. Maar in de praktijk zien we wel het tegenovergestelde.

Dit zijn allemaal vervelende zaken waartegen we aanlopen”, aldus Hofwijks die lijstrekker is van PRO in Paramaribo.

Via de sociale media proberen hij en andere partijleden de achterban te bereiken en campagne te voeren, maar ook het persoonlijk contact met de mensen is belangrijk. “Dus het is niet gemakkelijk. Maar er zijn ook voordelen, want de meeste mensen hebben toegang tot social media, en daar proberen we zoveel als mogelijk gebruik van de maken.”

UNITEDNEWS