PRODUCTIE ID-KAARTEN VERDRIEVOUDIGD. AL 160.000 UITGEGEVEN

De productie van ID-kaarten is met de introductie van het nieuw ID-systeem met ruim driehonderd procent gestegen.

Op 15 maart 2019 heeft de lancering van het nieuwe ID-systeem plaatsgevonden en op 17 maart 2019 is de eerste officiële werkdag voor het aanvragen van de nieuwe ID-kaart begonnen. “Het aantal uitgegeven nieuwe ID-kaarten van 17 maart 2019 tot en met 17 maart 2020 is 160.000. Het aantal nieuwe ID-kaarten die nog moeten worden afgehaald ligt rond de 23.000. Dit betekent dat er 183.000 ID-kaarten zijn geproduceerd in een jaar. Vergeleken met het oud systeem hadden we een productie van ongeveer 56.000 per jaar. We zouden dus drie jaren nodig hebben om het aantal al uitgegeven nieuwe ID-kaarten te produceren”, zegt Valerie Finsy, manager Print House (PH) van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB), tijdens de viering van één (1) jaar PH.

Finsy zegt dat met dit nieuw ID-systeem ook getracht wordt om fraudegevallen tot het verleden te laten behoren. “De nieuwe ID-kaart bevat onder andere een chip, een elektronische gegevensdrager, waarop enorm veel informatie kan worden opgeslagen.

“Het vervalsen van een identiteitskaart zal praktisch niet mogelijk zijn, simpel vanwege het feit dat ook de biometrische gegevens van de burger worden opgeslagen. Op termijn zal het overleggen van een uittreksel overbodig worden gemaakt.”

Waar er voorheen alleen op het CBB aan de Jagernath Lachmonstraat een ID-kaart kon worden gemaakt, kan met dit nieuw systeem nu bij elke Bureau voor Burgerzaken (BvB) een aanvraag worden gedaan. Bij de aanvraag worden de persoonsgegevens, de vingerafdrukken en foto van de burger ter plekke bij de BvB afgenomen. Deze data wordt vervolgens digitaal naar de PH gestuurd, waarna de burger binnen 30 werkdagen zijn of haar identiteitskaart in ontvangst krijgt bij het BvB waar de aanvraag is gedaan. Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) heeft voor het afhalen van de ID-kaarten verschillende stappen ondernomen om burgers in kennis te stellen over de stand van zaken van hun aangevraagde ID-kaart. Op de BvB’s zijn er inkijklijsten met de ID-nummers die al gereedliggen. Ook kunnen de burgers de CBB-website, ccb.gov.sr., raadplegen en of bellen naar de afdeling Voorlichting van het CBB.

UNITEDNEWS

 

Facebook Comments Box