RAVAKSUR STELT MINISTER HOEFDRAAD ULTIMATUM

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

De Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur) heeft een ultimatum gesteld aan minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad.

De vakorganisatie is het beu dat geen aandacht wordt geschonken aan haar voorstellen over belastingverlichting en de bewindsman helemaal niet reageert op brieven. “De minister reageert niet op voorstellen die zijn gedaan door Ravaksur om te komen tot de implementatie van belastingverlichtende maatregelen. Als de minister uiterlijk 25 maart niet overgaat tot uitvoering van het toegezonden voorstel dan zal de organisatie onherroepelijk in actie gaan”, dreigt de vakorganisatie.

Al geruime tijd dringt Ravaksur bij de regering erop aan maatregelen door te voeren die resulteren in het afdragen van minder belastingen voor de beroepsgroepen die bij haar lidorganisaties zijn aangesloten. Op 5 december vorig jaar en op 20 januari stuurde Ravaksur opnieuw brieven naar minister Hoefdraad. Hoewel er lopende afspraken zijn heeft de bewindsman nooit bevestigd dat hij de brieven heeft ontvangen. Hij heeft ook niet gereageerd op berichten van Ravaksur-coördinator Robby Berenstein.

De vakorganisatie ervaart dit als een grove vorm van desavouering van een grote groep loontrekkers die gebukt gaan onder een onevenwichtige belastingdruk. Het feit dat Hoefdraad niets van zich laat horen heeft gemaakt dat een aantal vakorganisaties binnen Ravaksur, zowel vakcentrales als individuele vakbonden bijeen is gekomen om de ontstane situatie te bespreken. Op basis van de stand van de besprekingen tussen Ravaksur en het ministerie is gemeend om deze langlopende issue af te ronden.

UNITEDNEWS