RUIM 51.000 CORONAPATIËNTEN WEER GENEZEN

Meer dan de helft van de mensen die is besmet met het coronavirus is inmiddels weer genezen. Dat blijkt uit cijfers van de Johns Hopkins University, die het aantal patiënten nauwgezet monitort. Van de 94.250 besmettingen wereldwijd zijn 51.026 mensen weer hersteld. 

Het grootste aantal herstelde patiënten (ruim 38.500 mensen) komt uit de zwaarst getroffen Chinese provincie Hubei waar het virus in december, voornamelijk in hoofdstad Wuhan, voor het eerst slachtoffers maakte. Het lijkt er bovendien op dat de verspreiding daar is afgeremd.

Gisteren rapporteerde China nog 119 nieuwe gevallen van coronapatiënten, het laagste aantal in zes weken tijd, sinds de overheid op 21 januari begon met het geven van informatie. Van die 119 waren er 115 in de Hubei-provincie. Bovendien is 62 procent van de mensen van wie is bevestigd dat ze corona hadden, nu aan de beterende hand en uit het ziekenhuis, zegt de National Health Commission vandaag.

Wereldwijd

Van de 94.250 mensen die wereldwijd het coronavirus hadden, is tot nog toe 3,4 procent omgekomen, zo heeft de Wereldgezondheidsorganisatie becijferd. Het gaat om ruim 3200 doden, van wie bijna 2900 in de Chinese provincie Hubei, waar de stad Wuhan ligt. Het werkelijke sterftepercentage kan lager liggen, als mensen met milde verschijnselen zich niet melden en dus buiten beeld blijven. Ouderen en mensen met bepaalde chronische ziekten zijn het kwetsbaarst.

 1. Rusland en Turkije eens over staakt-het-vuren in Syrische provincie

  Rusland en Turkije eens over staakt-het-vu­ren in Syrische provincie

  Rusland en Turkije zijn het eens geworden over een staakt-het-vuren in de Syrische provincie Idlib. Dat meldt persbureau Reuters.
 2. Geen meerderheid voor blok-Netanyahu in Israël

  Geen meerder­heid voor blok-Netanyahu in Israël

  De Israëlische premier Benjamin Netanyahu is winnaar geworden van de parlementsverkiezingen van maandag maar zijn rechtse blok heeft geen meerderheid in de Knesset. De verkiezingsresultaten werden vandaag bekendgemaakt, meldden Israëlische media.
 3. ‘Elizabeth Warren trekt zich terug uit Democratische voorverkiezingen’

  ‘Elizabeth Warren trekt zich terug uit Democrati­sche voorverkie­zin­gen’

 4. Victoriawatervallen dreigen ten onder te gaan: miljoenengift vanuit Nederland

  PREMIUM
  video

  Victoriawa­ter­val­len dreigen ten onder te gaan: miljoenen­gift vanuit Nederland

 5. Turks-Russisch topoverleg over Syrië begonnen, Turkije stuurt extra agenten naar Griekse grens

  Turks-Rus­sisch topoverleg over Syrië begonnen, Turkije stuurt extra agenten naar Griekse grens

Facebook Comments Box