REGERING ZET TENTEN IN OM CORONAPATIENTEN OP TE VANGEN

De zorginstellingen in Suriname zijn officieel door hun opvangcapaciteiten heen.

Er is geen mogelijkheid meer om coronapatiënten in kamers te plaatsen. Er moet nu worden overgestapt naar tenten. Op het terrein van het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW) staat er reeds een grote tent die opvang biedt aan 100 personen. Er zal nog een tent worden opgezet om de ‘veldcapaciteit’ te verhogen naar 200 personen. “De bedoeling is dat wij dan proberen de Covid-zorg zo centraal mogelijk te houden op één plek en dat wij ook onze human resources heel goed kunnen inzetten”, zegt gezondheidsminister Amar Ramadhin.

Alleen personen die positief getest zijn en milde klachten vertonen zullen in deze faciliteiten worden ondergebracht. Indien hun toestand verslechterd, kan de overplaatsing direct gebeuren naar het ziekenhuis dat op steenworp afstand is. Bij de tenten is er een triagepost aanwezig, alsook 10 bad- en toiletruimten.

Het besluit om een tent in te zetten is de vorige week genomen door het Outbreak Management Team (OMT). “Sinds mijn aantreden ben ik geconfronteerd met een geringe capaciteit aan opvang voor positieve patiënten. De capaciteit in Suriname was zo gering en de druk zo hoog, dat wij moesten uitkijken naar mogelijkheden om onze capaciteit initieel en heel snel uit breiden”, weet de minister.

Er worden 19 bedden op Intensive Care (IC) afdelingen gereserveerd voor patiënten die er slecht aan toe zijn. Deze bedden zijn beschikbaar bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW) en het St. Vincentius Ziekenhuis (SVZ).

Het aantal coronapatiënten in Suriname blijft maar stijgen. De teller staat nu op 825 actieve casussen, waaronder 94 nieuwe gevallen in de afgelopen 24 uren. In totaal zijn er 2653 infecties geregistreerd sinds het virus in de maand maart voor het eerst voet aan wal zette in Suriname.

UNITEDNEWS

 

Facebook Comments Box