REGIONAAL ZIEKENHUIS WANICA KAMPT MET BEREIKBAARHEIDSPROBLEMEN

Foto: Minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin.

Het Regionaal Ziekenhuis Wanica, gelegen aan de Vredenburgweg, een zijstraat van de Indira Gandhiweg, is moeilijk te bereiken door de afgelegen locatie en het gebrek aan openbaar vervoer.

Gezondheidsminister Amar Ramadhin erkent deze uitdaging en dringende oplossingen om de toegankelijkheid van het ziekenhuis te verbeteren. “Het ziekenhuis ligt een beetje verstopt in Wanica. Het is een zoektocht als je daar naartoe wilt,” merkt Ramadhin op.

Een van de belangrijkste problemen is het ontbreken van een directe en optimale openbaarvervoersverbinding naar het ziekenhuis. De omgeving is dunbevolkt en momenteel is er geen efficiënte buslijn die patiënten en personeel rechtstreeks naar de zorginstelling brengt.

Dit zorgt voor extra stress en ongemak voor degenen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer. Daarnaast zorgen lange files op de Indira Gandhiweg voor verdere vertragingen. “De absolute afstand is kort, maar relatief gezien gaat er kostbare tijd verloren,” voegt minister Ramadhin toe.

Om deze problemen aan te pakken, werkt het Ministerie van Volksgezondheid samen met het Ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) om een optimale busverbinding richting de Vredenburgweg te realiseren. Dit is althans de intentie van de gezondheidsminister. Ook zijn er gesprekken met de Particuliere Lijnbusorganisatie (PLO) om afspraken te maken over een vaste busdienst naar het ziekenhuis. “Mensen die naar de dokter moeten, willen toch graag met het openbaar vervoer kunnen reizen,” concludeert Ramadhin.

UNITEDNEWS

 

 

Facebook Comments Box