RENOVATIE STAATSGEBOUWEN IN VOLLE GANG

Foto: OW-minister Riad Nurmohamed en staf en het gerenoveerde oud-ministerie van Financiën, ook wel bekend als het Hoekgebouw.

Het ministerie van Openbare Werken (OW), in samenwerking met het directoraat Bouw- en Stedebouwkundige Werken (BSW), voert momenteel renovatiewerkzaamheden uit aan 45 staatsgebouwen in heel Suriname.

Op 19 februari 2024 gaf OW-minister Riad Nurmohamed vanuit het gerenoveerde oud-ministerie van Financiën, ook wel bekend als het Hoekgebouw, een update over de renovatieprojecten.

De renovatiewerkzaamheden zijn gericht op duurzaamheid. Het oud-Financiën gebouw is bijna afgerond en minister Nurmohamed bezocht het pand om de voortgang te bekijken. Hij controleerde of de aannemers zich aan de planning houden en wanneer de oplevering van de werkzaamheden kan worden verwacht.

“We renoveren momenteel 45 gebouwen, waaronder 10 monumentale panden,” aldus minister Nurmohamed. “Een aantal is al opgeleverd, maar de meeste projecten zijn nog in uitvoering.” De Congreshal en het Staatsraadgebouw zijn reeds gerenoveerd en opgeleverd. “Dit is uniek,” benadrukt de minister.

“Nooit eerder is er op zo’n grote schaal aandacht besteed aan het onderhoud van staatsgebouwen. We bewijzen dat het met de juiste begroting mogelijk is.”

De renovatiewerkzaamheden worden niet volledig uit de begroting van OW gefinancierd. Alle ministeries reserveren in hun eigen begroting een deel van het budget voor het herstel van hun kantoren of dependances. Vervolgens sturen ze hun verzoeken naar het ministerie van OW, dat de uitvoering van de werkzaamheden coördineert.

Leegstaande panden van de overheid zullen worden afgestoten. “De overheid heeft veel leegstaande, verwaarloosde panden,” legt de minister uit. “Panden die niet langer nodig zijn, zullen we niet renoveren. We willen ze verkopen.”

UNITEDNEWS

 

Facebook Comments Box