“RESHUFFELING NODIG OM REGERINGSDOELEN TE REALISEREN”

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

De Nationale Assemblee (DNA) is maandag officieel geïnformeerd over de laatste wijzigingen die president Desi Bouterse aanbrengt in zijn kabinet.

De nieuwe ministers treden donderdag officieel in functie en moeten volgens Adhin de regering helpen om de doelen, die de regering zichzelf voorhoudt, tot een goed eind te brengen. De nieuwe ministers hebben een jaar om hun meerwaarde te bewijzen.
“De president heeft zich in de afgelopen periode intensief bezig gehouden ten aanzien van de versterking van het regeerteam. Dit ten einde de gestelde regeringsdoelen te kunnen realiseren” was de mededeling van Adhin aan het parlement dinsdag. “De beëdiging van de nieuwe ministers vindt plaats op donderdag aanstaande, en de nieuwe ministers zullen ook op een gepast moment, na afstemming met u, hier in uw college geïntroduceerd worden zoals gebruikelijk”, gaf hij mee aan DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons.

Lovend was de coalitie over de laatste wijzigingen in het ministersteam, maar voor de oppositie was dit het zoveelste bewijs dat Bouterse de leiderschapscapaciteiten mist om te kunnen leiden. Chandrikapersad Santokhi (VHP) en Edward Belfort (ABOP) haalden flink uit naar Adhin.

“Maar als je een corrupte regering hebt, als je een slecht beleid voert, als je slecht bestuur hebt; daarom worden ministers constant verwisseld. Dat is het bewijs namelijk dat er een slecht beleid is, dat er slecht bestuur is en dat er corruptie in het spel is” meent Santokhi.

Jennifer Vreedzaam (NDP) van de coalitiefractie ziet het echter anders. Naar haar inziens zal de president moeten doen wat hij noodzakelijk acht om ontwikkeling te brengen. “Een goede coach weet precies wanneer er nieuwe tijden aanbreken en wanneer er nieuwe uitdagingen zijn”, zegt de parlementariër uit Para. “Dan weet hij precies, hoe hij de zaken gaat regelen in zijn kabinet om de doelen te bereiken en daarom ondersteun ik het proces waarmee de regering nu bezig is”, aldus Vreedzaam.

UNITEDNEWS