RIDE TECHNOLOGIES BRENGT ‘SURINAAME UBER’ OP DE MARKT

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Ride Technologies NV, Ride, is een internetbedrijf dat de uitdaging aangaat om middels technologie het taxiwezen in Suriname naar een hoger niveau te tillen. De jonge onderneming komt met een concept dat veel overeenkomsten heeft met de wereldbekende Uber: een bemiddelingsbedrijf dat passagiers en transporteurs bij elkaar brengt.

De onderneming ging op 4 november van start na een jaar te hebben gewerkt aan de ontwikkeling van het bedrijfsconcept.

Er wordt gebruikt gemaakt van 2 applicaties: 1 voor passagiers, en 1 voor de vervoerders. Bellen naar een bedrijf voor een taxi is dankzij deze applicaties niet langer nodig. Op hun smartphone kunnen passagiers zelf hun ‘driver’ kiezen en deze vragen om hen op te halen.

Miguel Rodrigeus, CEO van Ride Technologies NV, praat van een goede start. Het bedrijf heeft binnen enkele weken een vertrouwde klantenbestand opgebouwd. “We zien dat de vraag zo gigantisch is toegenomen binnen een korte tijd dat we nu op het punt staan om echt veel meer riders aan te nemen. We zoeken actief naar riders nu”, zegt Rodrigeus. Voor nu wordt alleen in Groot-Paramaribo geopereerd, maar het zal niet lang meer duren dat ook de rest van Suriname gebruik zal kunnen maken van Ride-diensten.

Uit de statistieken blijkt dat er dagelijks 25 tot 50 ritten worden uitgevoerd. Momenteel zijn er 25 riders aangesloten bij Ride. Deze taxihouders betalen geen fee aan het bedrijf, maar voor elke taxirit moet wel 10% van de opbrengst afgedragen worden. “Je bent in principe een freelancer die kan rijden wanneer je wil, en per rit wordt een 10% afgeschreven en de rest is voor jou”, legt Rodrigeus uit. Het klantenbestand bestaat uit iets meer dan 150 passagiers. De passagiersapp is binnen drie weken ruim 1000 keer gedownload.

UNITEDNEWS