ABRAHAMS: WIJ STAAN ACHTER ONZE LEIDER EN VOORZITTER

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Foto|NDP ondervoorzitter Ramon Abrahams

De veroordeling van ex-legerleider Desi Bouterse tot 20 jaar cel is best hard aangekomen bij de politieke partij NDP waarvan hij de voorzitter is.

Toch had de rest van het bestuur niet verwacht dat hun voorzitter er met een vrijspraak van af zou komen, aangezien het strafproces, naar hun inziens, een politieke scenario is om Bouterse en de NDP te schaden.

Volgens ondervoorzitter Ramon Abrahams is er ook gepoogd om Suriname voor schut te zetten. “Het komt op het moment dat de voorzitter op staatsbezoek is in het buitenland en wel bij het grootste land ter wereld. Dat men op zo’n wijze wacht om een veroordeling uit te spreken, terwijl de man bezig is Suriname uit te dragen.

Dit proces is zwaar politiek geladen. Men wil de NDP politiek tackelen in aanloop naar de verkiezingen, maar ik denk dat het averecht zal werken”, stelt Abrahams.

Hij is er heilig van overtuigd dat Bouterse en de NDP, ondanks het vonnis, nog altijd een brede draagvlak genieten in de samenleving. “We gaan op een gepaste manier ermee moeten dealen. Een ding moet men zeker weten: Wij betitelen dit nog steeds als een politiek proces. De NDP is de grootste politie partij van Suriname met een meerderheid in DNA en het volk staat nog steeds achter de NDP en haar leider”, stelt Abrahams overtuigend.

Bouterse wordt in de nacht van zaterdag op zondag weer in Suriname verwacht en belegd daarna direct een persconferentie op Colakreek. Hij zal ingaan op zijn staatsbezoek aan China en ook op het vonnis van 20 jaar dat hij sinds vrijdag voorlopig mee zal moeten leven.

UNITEDNEWS