RUSSISCHE MINISTER VAN BUITENLANDSE ZAKEN BEZOEKT ZUID-AMERIKA

Foto: De Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergey Lavrov.

De Russische president Vladimir Poetin stuurt zijn minister van Buitenlandse Zaken, Sergey Lavrov, naar de regio voor overleg. Lavrov arriveert maandag in Cuba en reist daarna door naar Zuid-Amerika.

Volgens het Cubaanse ministerie van Buitenlandse Zaken is dit Lavrovs negende bezoek aan Cuba sinds zijn benoeming als minister. Hij zal ontmoetingen hebben met de Cubaanse president Miguel Diaz-Canel Bermudez en minister van Buitenlandse Zaken Bruno Rodriguez Parrilla.

De volgende dag bezoekt de Russische minister Venezuela als onderdeel van zijn rondreis door Latijns-Amerikaanse landen.

Tijdens dit bezoek heeft Lavrov ontmoetingen met president Nicolas Maduro en vicepresident Delcy Rodriguez. De Russische delegatie voert ook onderhandelingen met de Venezolaanse diplomaten.

Lavrovs reis naar Caracas vindt plaats in de aanloop naar Maduro’s bezoek aan Rusland, dat oorspronkelijk gepland was voor eind 2023. Maduro’s laatste bezoek aan Rusland vond plaats in september 2019, toen het Zuid-Amerikaanse land te maken had met een moeilijke economische situatie als gevolg van de Amerikaanse sancties tegen de Bolivariaanse revolutie.

Vanaf komende woensdag brengt Lavrov een tweedaags bezoek aan Brazilië, waar hij deelneemt aan een bijeenkomst van ministers van Buitenlandse Zaken van de G20 in Rio de Janeiro.

UNITEDNEWS

 

Facebook Comments Box