RUZIE JOGI EN RUSLAND ‘VERGETEN’ DOOR DNA

Foto: Compilatie Parlementariërs Melvin Bouva (NDP), Mahinder Jogi (VHP) en Gregory Rusland (NPS).

De Algemene Politieke Beschouwingen zijn voortgezet en afgesloten alsof er niets aan de hand was, ondanks het tumult dat zich een dag eerder had afgespeeld.

Parlementariërs hadden elkaar verbale klappen uitgedeeld waarbij krachtige bewoordingen niet werden geschuwd. De parlementariërs Mahinder Jogi (VHP) en Melvin Bouva (NDP) werden zelfs uit de zaal gezet, waardoor de vergadering tot stilstand kwam vanwege hun ongepast gedrag. Opvallend genoeg werd de vergadering de volgende ochtend hervat zonder enige vermelding van wat er zich de dag ervoor had afgespeeld.

Zowel Jogi als Bouva waren opnieuw aanwezig in de vergaderzaal, maar zij boden geen excuses aan voor hun gedrag. Ook parlementsvoorzitter Marinus Bee deed alsof er niets was gebeurd, en opende de vergadering.

Hoewel de sfeer anders was dan voor het tumult, waren alle partijen, die maandag voor ophef hadden gezorgd, inclusief NPS-fractieleider Gregory Rusland, opvallend stil.

Op maandag hadden Rusland en Jogi stevige verwijten naar elkaar geuit, waarbij de breuk van de coalitie in februari duidelijk de aanleiding was. Jogi beschuldigde de NPS van opportunisme en beweerde dat ze uit de coalitie was gestapt omdat gewenste politieke posten niet waren toegekend.

Rusland weerlegde deze beweringen en onthulde enkele details over de breuk. Hij stelde ook dat de president en vicepresident sinds het aantreden van de regering met elkaar wedijverden om populariteit.

UNITEDNEWS

 

 

Facebook Comments Box