DIT IS HET GROOTSTE CRUISESCHIP TER WERELD | MET PLAATS VOOR RUIM 7.500 PASSAGIERS

Foto: Het gigantische cruiseschip Icon of the Seas.

Het gigantische cruiseschip Icon of the Seas is maandag officieel gedoopt en onderdeel geworden van de vloot van 28 schepen van cruisemaatschappij Royal Caribbean.

Het gigantische cruiseschip Icon of the Seas is maandag officieel afgeleverd. Hiermee heeft de wereld een nieuw cruiseschip dat zich het grootste ter wereld mag noemen.

De Icon of the Seas is deze week officieel toegetreden tot de vloot van 28 cruiseschepen van cruisemaatschappij Royal Caribbean. Maandag werd het schip officieel ingewijd voor operationeel gebruik. Het cruiseschip biedt ruimte aan 9.950 personen, met een capaciteit voor iets meer dan 7.500 passagiers en bijna 2.500 personeelsleden. De scheepsbouwer Meyer Turku heeft het schip afgeleverd.

De ontwerp- en constructiefase heeft ongeveer 2,5 jaar in beslag genomen. The Icon of the Seas zal zijn eerste reis maken in januari 2024 met als thuishaven de Amerikaanse stad Miami.

Met twintig dekken, een lengte van 365 meter en een gewicht van 250.800 ton torent de Icon of the Seas boven het gemiddelde cruiseschip uit. Aan boord kunnen reizigers een hoop luxe voorzieningen verwachten, met meer dan veertig eet- en drinkgelegenheden, zeven zwembaden, een waterpark met zes glijbanen en een luxe suite van drie verdiepingen met een prijskaartje van bijna 68.000 euro per week. Voor de minder bemiddelde reizigers heeft het schip 2.804 hutten beschikbaar.

Vakanties op dit enorme drijvende resort zijn niet goedkoop. De goedkoopste tickets starten in 2024 bij prijzen van omgerekend 1.660 euro per persoon voor zeven nachten. Royal Caribbean bouwt grote schepen. Vóórdat The Icon of the Seas operationeel werd, was een ander schip van de cruisemaatschappij het grootste ter wereld. Dat was The Wonder of the Seas, met een lengte van 362 meter en een gewicht van 235.600 ton.

De cruisemaatschappij is al begonnen met de bouw van het volgende schip in de Icon-klasse: The Star of the Seas, dat in de zomer van 2025 moet gaan varen.

TRAVEL

 

 

 

Facebook Comments Box