SBB HEEFT NIEUWE DIRECTEUR

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Bij de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) is een nieuwe directeur aangetreden. Marlon Veira is op 15 februari benoemd tot de algemeen-directeur. Hij komt in de plaats van Jerry A-kum die medio vorig jaar zijn contract niet verlengde en inmiddels naar het buitenland is vertrokken ter afronding van zijn studie.

Veira is maandag door minister Lekhram Soerdjan van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) voorgesteld aan het personeel. De bewindsman stelde in zijn toespraak dat de SBB een belangrijke rol heeft in de houtsector. Gelet hierop, is het van belang een sterke leiding te hebben bij de organisatie om zodoende de ontwikkeling van niet alleen het bedrijf, maar ook van de houtsector ter hand te nemen. Daarom is gekozen voor Veira, stelde de minister. De nieuwe directeur merkte op zeer ingenomen te zijn met zijn nieuwe uitdaging als topman bij SBB.

Hij riep het personeel op hem te ondersteunen in het beleid dat hij wil uitzetten en uitvoeren.

“Wij moeten het samendoen”, benadrukt hij.

Het staatsbedrijf heeft volgens Veira de potentie om zich te ontwikkelen tot een autoriteit in Suriname. Daarvoor zijn alle medewerkers nodig. De direteur heeft meer dan 30 jaar werkervaring in de mijnbouwsector en is zowel in Suriname als in het buitenland betrokken geweest bij het uitvoeren van projecten. De afgelopen zes maanden heeft René Somopawiro gefungeerd als waarnemend-directeur. Hij gaat terug naar zijn functie als directeur Onderzoek en Ontwikkeling.

UNITEDNEWS