SCHOOL IN UTAH DWINGT KINDEREN INSECTEN TE ETEN VOOR KLIMAATOPDRACHT

“Er is maar één goed antwoord voor dit opstel. En dat is dat Amerikanen insecten moeten eten”,.

Een moeder in gesprek met Fox News Digital: “Een middelbare school in Utah’s Nebo School District gaf leerlingen uit de zesde klas vorige week “walgelijke” insecten te eten als onderdeel van een Engels opdracht over klimaatverandering, met de bewering dat dit het milieu zou redden van koeien die “de wereld afmaken”.

“Middelbare scholieren hielden van de ‘iewww’ factor, maar velen van hen probeerden de insecten (zelfs een paar personeelsleden!). Veel dank aan onze docenten Engels voor het maken van leuke en boeiende lessen,” zei de Spring Canyon Middle school over de opdracht van 7 maart. De insecten werden gekocht op een commerciële site die “veilig is voor consumptie”, aldus het district. De moeder van een van de leerlingen, Amanda Wright, vertelde Fox News dat ze geloofde dat de kinderen werden onderworpen aan “indoctrinatie” in een “duistere klimaatveranderingsreligie”. Ze daagde de schooldirecteur Alison Hansen uit over de opdracht, nadat haar dochter deze ongemakkelijk vond. De opdracht over klimaatverandering droeg zesdeklassers op om een betoog te schrijven, maar stond niet toe dat leerlingen het oneens waren.

Het enige aanvaardbare antwoord was dat mensen insecten zouden moeten eten voor hun eiwitten in plaats van koeien op na houden, die de ozonlaag vernietigen met hun methaangas.

Sommige leerlingen kregen extra punten als stimulans om de insecten te eten. Wright klaagde bij de administratie en organiseerde een vergadering die ze opnam. “Mijn dochter kreeg geen optie om een argument te geven,” zei Wright over het betoog in de vergadering. “Nou, de opdracht ging over het vinden van feiten ter ondersteuning,” zei Hansen. “Al het bewijs suggereerde, dat we waarschijnlijk insecten zouden moeten eten en het is goed voor het milieu, enz. Maar ik wist niet dat dat een aanstootgevend onderwerp was om aan te geven,” zei lerares Kim Cutler, volgens een geluidsopname. Een aparte video-opname werd gemaakt door Wright’s dochter in de klas.

“Waarom mogen we onze mening niet geven en schrijven dat we geen insecten mogen eten?” vroeg ze Cutler. “Omdat we geen bewijs hebben om het te ondersteunen,” zei Cutler. “Het is nogal vreemd dat ik je een onderwerp gaf waar er maar één goed antwoord is. We willen geen insecten eten en het is smerig. Maar moeten we insecten eten? Ja, want we vernietigen de wereld door koeien en dieren te fokken. Dus we moeten, niet van koeien af, maar proberen om ons dieet in balans te brengen, zodat niet zoveel van ons land wordt gebruikt om koeien te fokken, omdat het de ozonlaag vernietigt.” “Wat als je zou willen -” onderbrak de leerling. De leraar zei: “Je hebt geen enkel bewijs om het te ondersteunen. Er is maar één goed antwoord voor dit opstel. En dat is dat Amerikanen insecten moeten eten. Iedereen in de wereld eet ze, het is gezond voor het milieu”.

Cutler legde later in een gesprek met de ouder uit dat de “indoctrinatie” dat mensen insecten moeten eten om het milieu te beschermen werd gegeven in een districtstraining. Ze verklaarde dat ze niet wist dat er ook nadelen kleefden aan het eten van insecten en verontschuldigde zich voor het feit dat ze de leerlingen niet toestond te schrijven over een alternatief perspectief. “Ik ben me niet bewust van het agenda gedeelte,” zei ze. “Het spijt me daarvoor… het was niet de bedoeling iemand te schaden.” In een verklaring zei het district: “Over de vragen over extra punten: Ja, de leraar zei dat je zeker bonuspunten kunt krijgen, bijna als bijzaak. Er zijn meerdere mogelijkheden voor extra punten of bonuspunten in deze klas.”

“Toen de leraar besefte dat er bezorgdheid was, kreeg de leerling een ander onderwerp naar keuze aangeboden. Vergeet niet dat deze specifieke opdracht gaat over het vinden van feiten versus meningen ter ondersteuning van het schrijven van een argumentatief opstel,” vervolgde de woordvoerder. “Ons district, de scholen en de leraren moedigen ouders en leerlingen aan om met hun zorgen naar ons toe te komen. We willen partners blijven in het onderwijs van kinderen.”

REGIO | USA 

Facebook Comments Box