SLM OOK KOMENDE WINTER MET NIEUWE AIRBUS A340 NAAR SCHIPHOL

Bron:Luchtvaartnieuws.nl

De SLM (Surinam Airways) zet ook komend winterseizoen haar nieuwe Airbus A340 in tussen Paramaribo en Schiphol, zo heeft de maatschappij maandag bekendgemaakt.

Het staatsbedrijf meldde begin dit jaar voor acht maanden een A340 te leasen, maar gaf toen al aan de intentie te hebben om langer met het toestel te vliegen. Dat is nu bevestigd.

De A340-300, die de Surinaamse registratie PZ-TCW krijgt, is onlangs al in Amman, Jordanië, van het SLM-kleurenschema voorzien. Aan de livrei is nog goed te zien dat deze Airbus in het verleden als OO-ABD voor Air Belgium vloog. Er kunnen 257 passagiers mee.

De A340 landt maandagavond in Paramaribo. De SLM verwacht dit toestel vanaf mei in te kunnen zetten op de route Amsterdam – Paramaribo. De Airbus vervangt de ex-KLM A330-200 die momenteel van Airhub gewetleasd wordt en nog het KLM-kleurenschema draagt (de 9H-PAX, voorheen PH-AOM).

Voor de SLM is de A340 bepaald geen onbekend type: de afgelopen jaren werden er verschillende exemplaren gewetleasd, waaronder van Air Belgium, en tot 2019 vloog de SLM zelf met de A340-300. Dat toestel werd toen vervangen door een Boeing 777, maar dat bleek geen succes.

De Surinaamse maatschappij kwam door financiële problemen en wanbeleid tijdens de coronacrisis geheel zonder vliegtuigen te zitten. Op alle vluchten moesten daarom dure wetleasetoestellen ingezet worden. Nu is de maatschappij voorzichtig weer een eigen, gedryleasde vloot aan het opbouwen. Zo wordt er in mei ook een tweede Boeing 737-800 in gebruik genomen.

TRAVEL

 

Facebook Comments Box