SIVIS WIL UITBANNING STRESS OP DE WERKPLEK

Foto: Arthur Nivilac de directeur van Optima

 “Het moment dat je opstaat en moet gaan werken maar denkt als je terug  moet naar zo een ongezonde werkplek wil je die  burgerplicht niet vervullen. Dat is wereldwijd zo. Je hart bonst om te werken maar de omstandigheden maken dat je verzuimd”. Woorden van Arthur Nivilac de directeur van Optima een organisatie in Curaçao die vandaag samen met de Scholings Instituut voor de Vakbeweging in Suriname,SIVIS een 1 daagse conferentie genaamd “ Workplace Stress: A Collective Challenge” organiseert.

Volgens Nivilac raken werknemers geconfronteerd met verschillende ongezonde werksituaties. Dit alles moet verbeterd worden. Dat is het doel van de eendaagse conferentie waarbij er gewerkt moet worden aan bewustwording, investeren in gezonde werknemers om een gezonde rendement uit het werk te halen.  Victor Jones de directeur van de SIVIS meent dat een werkdruk, seksuele intimidatie, en ook pesten zaken zijn die kunnen leiden tot zelfmoord en absentie aan het werk.

Daarom nemen aan deze conferentie vertegenwoordigers van de overheid, bedrijven, werkgevers en werknemersorganisatie aan deel. Volgens B. Truideman , sectie chef planning van de afdeling onderzoek , planning en uitvoering van het ministerie van Volksgezondheid die deze conferentie voor geopend verklaarde moet er meer respect zijn voor slachtoffers die gelet op nare werkomstandigheden nooit meer naar huis gaan of terug aan het werk keren. De Surinaamse wetgeving biedt genoeg bescherming als het gaat om arbeidsomstandigheden, arbeidsvoorwaarden. Die moeten ook nageleefd worden.

UNITEDNEWS/IVAN SUMMERVILLE

Facebook Comments Box