STICHTING OVA PLUS DONEERT VACCINS AAN KIDS CLINIC DIAKONESSENHUIS

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Stichting OVA PLUS heeft op 14 september pneumococcen vaccins gedoneerd aan de KidsClinic in het Diakonessenhuis. Met deze donatie tracht de organisatie een bijdrage te leveren aan de levenskwaliteit van onder andere zuigelingen.

Stg. OVA PLUS zet zich op zowel medisch alsook niet-medisch gebied in voor een ieder met een onvervulde kinderwens, extra risicovolle zwangerschappen en voor het optimaliseren van de levenskwaliteit van zuigelingen/vroeggeboorten. “Een heel belangrijk vaccin betreft het pneumococcen vaccin, het is een vaccinatie tegen de pneumococcenbacterie die vooral bij zuigelingen en risicokinderen zoals sikkelcelpatienten hersenvliesontsteking en ernstige bloedvergiftiging kan geven. De bacterie komt ook in Suriname veel voor, maar dit vaccin zit (nog) niet in het reguliere nationale vaccinatieprogramma. Het vaccin is vrij kostbaar, waardoor niet elke ouder het zo makkelijk kan aanschaffen” aldus Wilco Zijlmans, kinderarts en oprichter van KidsClinic.

Sigourney Nabibaks, voorzitter van Stg. OVA PLUS geeft aan dat de organisatie voornemens is om regelmatiger cruciale medicatie en andere hulpmiddelen te doneren, zodat de levenskwaliteit van zuigelingen in het algemeen en premature baby’s in het bijzonder verhoogd kan worden.

Ook geeft zij aan dat ook het belang van de niet-medische aspecten extra onder de aandacht van de doelgroep zal worden gebracht. Zo heeft de organisatie i.v.m. de pregnancy and infant loss awareness day activiteiten gepland die blijk geven van extra erkenning, liefde en waardering voor de kindjes die zijn overleden als gevolg van miskramen, doodgeboortes, vroeggeboorten en andere doodsoorzaken bij zuigelingen.

Ouders kunnen de namen van hun overleden kindje tot 1 oktober 2020 aan de organisatie doorgeven, zodat deze op de ‘Say their names’ banner geplaatst kunnen worden. Deze banner zal op verschillende plekken te zien zijn. Van 12 oktober tot en met 15 oktober zullen verschillende digitale activiteiten georganiseerd worden in het kader van pregnancy & infant loss. De agenda en registratieprocedure zullen via hun website en social media kanalen bekend worden gemaakt.

PERSBERICHT|Stg. OVA PLUS