SURINAME BEOOGT REGIONALE MALARIA-ELIMINATIE

Foto: Minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin.

Minister Amar Ramadhin sprak onlangs met de PAHO om de krachten te bundelen met buurlanden in de strijd tegen malaria. De ambitie: regionale eliminatie van deze ziekte.

Suriname, dat al dicht bij de status van malariavrij land is, ondervindt helaas nog steeds importgevallen uit buurlanden.

Tijdens de bijeenkomst werden strategieën en concrete actieplannen gesmeed om malaria sneller de kop in te drukken. De focus ligt op het evalueren van de huidige situatie in elk land en het delen van best practices. De gezamenlijke aanpak beoogt niet alleen malaria te elimineren, maar ook de basis te leggen voor toekomstige regionale gezondheidsinitiatieven.

De samenwerking tussen Suriname, Frans-Guyana, Guyana en de noordelijke staten van Brazilië onderstreept de gedeelde verantwoordelijkheid voor het aanpakken van gezondheidsuitdagingen in de regio.

Alleen door samen te werken, kunnen we een gezondere toekomst voor iedereen waarborgen. In de komende periode buigen technische experts uit de genoemde landen zich over de details van de eliminatiestrategie. De bevindingen van deze bijeenkomst vormen de input voor een ministerieel treffen, waar de plannen worden verfijnd en definitief worden vastgesteld.

De PAHO vervult een cruciale rol in het bevorderen van samenwerking en communicatie tussen de landen. Naast malaria-eliminatie werd er ook aandacht besteed aan de strategie voor de uitroeiing van virale hepatitis, een terrein waar Dr. Vreden al geruime tijd belangrijke stappen in heeft gezet. Het ministerie zet zich in om de komende periode activiteiten ter bevordering van hepatitis-eliminatie te ondersteunen.

UNITEDNEWS

GERELATEERD AAN: BELANGRIJKE STAP GEZET IN MALARIABESTRIJDING MET CAPACITEITSOPBOUW PROGRAMMA

 

Facebook Comments Box