SURINAME BESCHIKT BINNENKORT OVER ASTRAZENECA COVID VACCINES

Suriname heeft via een correspondentie van “Covax Facility” bericht ontvangen op 29 januari 2021 dat Suriname in aanmerking komt voor 79.200 doses AstraZeneca vaccinaties in de eerste helft van 2021.

Dit aantal is aangegeven op basis van de huidige onderhandelingen en is onderhevig aan het dynamisch proces van vaccin beschikbaarheid, levering en distributie. De eerste levering van 25000 doses (30% van de gealloceerde doses) kan reeds in de maand februari of maart plaats vinden. Vermeldenswaard is dat het AstraZeneca vaccin heel ver gevorderd is in het verkrijgen van Emergency Authorization van de WHO. 

Covax geeft verder aan dat Suriname genoeg documenten heeft overlegd om aan te tonen dat ze gereed is om het Pfizer vaccin te gebruiken. In verband met beperkte beschikbare doses en andere uiteenlopende redenen, komt Suriname helaas niet in aanmerking voor de eerste distributie ronde van het Pfizer vaccin.

Van de 72 landen die interesse hebben getoond voor deze ronde, zijn slechts 18 landen in aanmerking gekomen. Vermeldenswaard is dat geen enkel Caribisch land behoort tot de 18 geselecteerde landen. Covax geeft in de correspondentie aan dat het transmissierisico en het sterftecijfer medebepalend zijn geweest bij de selectie. 

PERSBERICHT|MINISTERIE VAN VOLKSGEZONDHEID

Facebook Comments Box