SURINAME HUNKERT AL BIJNA 50 JAREN NAAR LICHT IN DE TUNNEL

Het Surinaams volk maakt sedert de onafhankelijkheid op 25 november 1975 heel veel mee. Vast staat dat het hebben van goed, transparant en betrouwbaar leiderschap nodig is om Suriname uit het diep dal te halen. Het licht in de tunnel kan nog niet worden gezien.

Sinds de onafhankelijkheid in 1975 wordt er belooft dat er goede tijden aanbreken en dat er licht in de tunnel is. Na bijna 50 jaren lijkt het beloofde licht verder dan ooit.

Asiskumar Gajadien, fractieleider van de VHP in De Nationale Assemblee, benadrukt dat leiderschap heel belangrijk is met de mogelijkheden en betrokkenheid van de samenleving een betere toekomst voor Suriname te garanderen. “Wij kunnen en zullen verschillen hebben, maar met die wilskracht om met mekaar samen te werken aan de opbouw van dit land, zullen we het kunnen bewerkstelligen. We zullen alleen dan een mooie toekomst kunnen garanderen”. De VHP heeft volgens hem een historie om ontwikkeling in het land te bewerkstelligen. “Niet alleen macht moet gelden, maar dat argumenten en luisteren naar elkaar ons veel verder zou kunnen brengen”, zegt Gajadien.

Hij onderkent ook dat er hard aan de weg getimmerd zal moeten worden om te voorkomen dat er neergang optreedt.

NDP-fractieleider, Rabin Parmessar, windt er een doekjes om; Ook hij onderkent dat in de afgelopen 47 jaren regeringen hebben gefaald om de samenleving te verheffen en veel gemiste kansen voorbij hebben laten gaan. Vaderlandslievend zal volgens hem niet alleen met de mond beleden moeten worden.

UNITEDNEWS

Facebook Comments Box