SURINAME ZIET MEER VERTREKKENDE DAN BINNENKOMENDE REIZIGERS BIJ GRENSPOSTEN

Vertrekkende passagiers uit Suriname. | Foto: beeld fragment  | RoopramAviation.

Recente verzamelde data onthult een opmerkelijke trend in Suriname: de afgelopen zes maanden hebben meer mensen het land via officiële grensposten verlaten dan dat er binnenkwamen. Het verschil is aanzienlijk, met meer dan 2.600 mensen die het land verlieten zonder terug te keren.

Gedurende de afgelopen zes maanden zijn er 140.662 mensen Suriname binnengekomen via de formele immigratieposten. Daarentegen hebben maar liefst 143.308 mensen het land verlaten. Minister Krishna Mathoera van Defensie zei op een gehouden persconferentie dat er maandelijks gemiddeld ongeveer 20.000 mensen via de officiële grensposten Suriname binnenkomen, wat neerkomt op iets meer dan 600 personen per dag.

De zes grootste nationaliteiten die gebruik maken van de officiële grensposten zijn Nederland, Guyana, Surinamers die het land binnenkomen en verlaten, Frans-Guyana, Brazilië en Cuba.

Deze reizigers maken gebruik van diverse toegangspunten, zoals de internationale luchthaven te Zanderij, Albina, South-Drain te Nickerie en Nieuwe Haven via de aanmerende boten.

De trend van een hoger aantal vertrekkende reizigers dan binnenkomende reizigers werpt vragen op over de factoren die hieraan ten grondslag liggen. Het kan variëren van economische overwegingen tot gezins- en studiegerelateerde redenen. Bovendien kan het ook een indicatie zijn van bredere internationale mobiliteit en verschuivingen in demografische patronen.

UNITEDNEWS

 

Facebook Comments Box