TCT: OPENBAAR VERVOER OP DE OPERATIETAFEL

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Foto: Transportminister Albert Jubithana

Er komt een integrale evaluatie van het openbaar vervoer.

Het doel is om na te gaan hoe deze sector efficiënter en doelmatiger ingezet kan worden. Ook qua ordening valt er nog heel wat te doen. Klachten over onverantwoordelijk rijgedrag en verkeersonveiligheid handelingen van lijnbussen blijven aanhouden. Het mes moet erin gezet worden is de conclusie van transportminister Albert Jubithana. Hij kondigt een nieuw ‘vervoerbeleid’ aan.

“We moeten kijken naar het belang van het volk. Wat heeft de burger nodig om zich goed te kunnen verplaatsen, en hoe moet het gefaciliteerd worden vanuit de overheid en hoe speelt zowel PLO, NVB, en de schoolbussen in daarop. Dat is een totaal beleid samen met het ministerie van Onderwijs. Die werkgroep is nu bezig dit in kaart te brengen”, zegt Jubithana.

De uitwerking van deze doelstellingen ligt grotendeels bij de overheid. Naast verbeteringen in het openbaarvervoersysteem zelf, zal een gericht ruimtelijk beleid het openbaar vervoer moeten vergroten. Verbetering van het aanbod aan openbaar vervoer betekent een betere bereikbaarheid en zal leiden tot meer gebruik van het openbaar vervoer.

De positie van de sector zal zich in de toekomst moeten spitsen op specifieke tijden, locaties en een goed controlemechanisme. De mogelijkheden tot verbetering van het openbaar vervoer worden sterk bepaald (en beperkt) door de huidige systeemkenmerken. Frequentieverhoging zorgt ervoor dat de wachttijden, ook bij het overstappen, korter worden. Wanneer de intervallen niet meer dan tien minuten duren, gaan passagiers meer gebruikmaken van het openbaar vervoer. “Dat vergt een goeie planning, en alles kost geld. We vragen ook van de bevolking dat ze een bijdrage leveren. Als je ziet dat een buschauffeur wangedrag toont of dat hij zich als een wegpiraat gedraagt; geef het door aan het ministerie, dan gaan wij optreden”, zegt Jubithana.

UNITEDNEWS