VEERBOOT SURINAME – GUYANA VAART WEER OPTIMAAL

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

De veerbootverbinding tussen Suriname en Guyana, wordt na bijkans een jaar hervat. De eerste vaart vond plaats op zondag 21 februari 2021 met de Guyanese boot M.B. Sandaka.

De Surinaamse regering heeft, na een bilateraal overleg met de Guyanese regering, besloten om toch haar grens in het westelijk deel van ons land te openen. De grens werd gesloten vanwege het gevaar voor Covid-19-importgevallen over en weer. Om 9 uur, zondagmorgen, vertrokken 6 passagiers met de eerste vaart vanuit Molesoncreek in Guyana richting Suriname. Te South Drain in Nickerie vertrok de eerste vaart vanuit Suriname rond 13:00 uur met 8 passagiers richting Guyana.

De MB Sandaka wordt tijdelijk beschikbaar gesteld door Guyana totdat de MV Canawaima weer inzetbaar is. De veerverbinding zal tot nader order worden uitgevoerd op de woensdag, vrijdag en zondag. Deze veerdienst zal alleen toegankelijk zijn voor personen die in Suriname en of Guyana wonen en vervoerders van goederen.

Alle passagiers moeten in het bezit zijn van een negatieve Covid– 19 test, uitgegeven door een erkend instituut van voornoemde staten, en niet ouder mag zijn dan 72 uren op de reisdag.

Verder moeten passagiers over de nodige reisdocumenten beschikken. De geldende Covid-19-protocollen voor het personenverkeer van en naar Suriname moeten strikt in acht worden genomen.

Minister Albert Jubithana van Transport Communicatie en Toerisme (TCT) heeft op deze dag samen met de districtscommissaris van Nickerie, Senrita Gobardhan, en de nieuwe leiding van de Canawaima Management Company NV, zich georiënteerd te South Drain. Er is uitgebreid verslag gedaan over de doorstart van de veerverbinding. Ook kreeg de delegatie een rondleiding op het complex en de Sandaka.

https://guyanatimesgy.com/wp-content/uploads/2020/11/MV-Canawaima-ferry-scaled.jpg

De Canawaima(Zie foto) is sinds eind mei 2020 uit de vaart gehaald en ligt nog steeds voor reparatie in droogdok bij de Surinaamse Dok- en Scheepvaart Maatschappij NV (SDSM NV)

UNITEDNEWS