VENETIAAN: “IK HAD JULLIE GEWAARSCHUWD!”

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Ex-president Ronald Venetiaan (NPS) hoopt dat met de afgelopen 10 jaren als vergelijkingsmateriaal nu eindelijk is gaan doordringen bij de samenleving wat hij bedoelde aan de vooravond van de verkiezingen van 2010 toen hij zei: “Tel u zegeningen!”.

Die zegeningen zijn volgens de ex-president nu afgepakt, en dit is aan de samenleving zelf te wijten die dacht voor een beter alternatief te hebben gestemd in 2010.

Volgens Venetiaan was er onvoldoende besef bij de Surinaamse samenleving over wat er aan ellende, problemen en onzekerheden over hen heen zou komen indien een regering met een NDP-signatuur aan de macht zou komen. Op een vrijdag belegde partijbijeenkomst van de NPS was Venetiaan na lange tijd weer in zijn politiek harnas gehuld om de achterban toe te spreken. “Ik zei toen: tel uw zegeningen. Nu moet ik zeggen: tel uw vloeken.”

De ex-president en erevoorzitter van de NPS concludeert dat Suriname momenteel geleid wordt door dieven, drugscriminelen en andere ongure en bedenkelijke personen waarvan niet allen op de voorgrond treden. “Vandaag de dag moet ik u vragen om de vloeken te tellen waarmee u leeft. Kijk goed naar ze. Tel de hebi’s die deze regering en hun comparanten voor u hebben gezet.”

Volgens Venetiaan is het van belang dat de samenleving niet vergeet in wat voor situatie zij momenteel verkeert, om zodoende alert te blijven wanneer in de toekomst betere tijden aanbreken, en een NDP-signatuur zich weer aandient als alternatief die het beter zou kunnen doen. “Om uw zegeningen te tellen zal je ervoor moeten zorgen dat je een partij kiest die haar krachten heeft bewezen. Wij als NPS zijn op alle posten inzetbaar. Op alle gebieden zijn wij ready.”

Om wederom het punt van ‘zegeningen tellen te bereiken’ zal er ontzettend veel werk verzicht moeten worden. “Verwacht niet dat het reeds beter zal gaan op 26 mei”, ze de ex-president. “We zullen hard moeten werken na 26 mei. We gaan elkaar moeten helpen.”

UNITEDNEWS