VERGUNNINGEN VAKANTIEOORDEN INGETROKKEN!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Het districtscommissariaat Para heeft in afstemming met regeringsautoriteiten besloten om per 14 augustus 2020 alle verstrekte vergunningen van vakantieoorden voorlopig als vervallen te doen verklaren.

Dit besluit is genomen vanwege het feit dat personen zich niet houden aan de geldende COVID-19-maatregelen. “Dat vanaf 14 augustus alle toestemmingen, alle vergunningen vervallen en we gaan voorlopig de vergunningen niet verlengen”, zegt districtscommissaris Armand Jurel, van het district Para.

Het dichthouden van de vakantieoorden voor het publiek was sinds de afkondiging van de COVID-19-maatregelen als verplicht gesteld. Het gevolg was dat de exploitanten inkomsten misliepen en het daarom nodig vonden om ‘stiekem’ toch zaken te doen.

Het handelen van het commissariaat heeft in deze meer betrekking op de bestuursrechtelijke handeling van de districtscommissaris en de uitvoer van het huidig regeringsbeleid. In samenwerking met het Korps Politie Suriname (KPS) zullen er ook sancties worden getroffen tegen personen die zich begeven op de diverse vakantieoorden.

Jurel doet een beroep op het bestuur van de verschillende plantages om zich te houden aan de genomen maatregelen. “Die privéoorden vallen niet rechtstreeks onder het beleid van het commissariaat. Die vallen onder het beleid van het plantagebestuur. Zij zijn de beheerders van het erfgoed van de plantages. Het gaat erom dat zij erop moeten toezien dat zij de diverse organisatoren en mensen die vakantiehuisjes daar hebben geen toestemming geven om mensen daar te ontvangen. Want dat gebeurt nu”, aldus Jurel tegenover de STVS.

De privéoorden hebben een openbaar karakter, maar het is van groot belang dat de COVID-19-maatregelen in acht worden genomen. Bij een grote concentratie van mensen bij de badplaatsen is het slechts een kwestie van tijd dat er een uitbraak van het coronavirus plaatsvindt.

UNITEDNEWS