VERSCHILLENDE VARIANTEN COVID-19 GAAN ROND IN SURINAME

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Suriname gaat een nieuwe fase in voor wat betreft Covid-19.

De Manaus variant – P1, de Britse variant – B 1.1.7 en de Zuid-Afrikaanse variant – B 1.351, circuleren nu ook in Suriname. Uit monsters die op 24 maart 2021 zijn verstuurd naar het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in Nederland, is bevestigd dat de drie varianten van het Covid-19 virus ook hier zijn.

De eerste positieven van de varianten P1 en B 1.1.7 hebben rond 15 februari voor het eerst klachten vertoond. Voor de eerste positieven van de B 1.351 variant was dat rond 15 maart. Met dit gegeven kan worden geconcludeerd dat de varianten al enige tijd in het land circuleren.

Vanwege de recente ontwikkelingen zal de regering genoodzaakt zijn om de Covid-19 maatregelen binnenkort aan te scherpen. De ontwikkelingen van de coronapandemie worden daags op de voet gevolgd door de overheid, en zal zij zich blijven inzetten om de gevolgen hiervan zoveel als mogelijk te beperken in Suriname.

De algemene maatregelen die van kracht zijn, zullen nu strenger in acht moeten worden genomen. Het dragen van mond- en neusbedekking buitenshuis is verplicht, met name bij het betreden van ruimten (niet geldig voor kinderen tot 12 jaar). De 1,5 meter fysieke afstand moet ook altijd in acht worden genomen. De handen regelmatig wassen met zeep en water of gebruik maken een hand sanitizer is eveneens verplicht.

Het wordt zeer dringend geadviseerd om thuis te blijven en slechts voor noodzakelijke werkzaamheden, medische noodgevallen of het doen van noodzakelijke boodschappen uit huis te gaan.

UNITEDNEWS