VOORBEREIDING BOUW CORANTIJNBRUG GOED OP SCHEMA

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Voiced by Amazon Polly

De voorbereidingen om een brug over de Corantijnrivier te bouwen is goed op schema. Ruim 30 bedrijven hebben tijdens de opgevraagde expressie van interesse kenbaar gemaakt de uitdaging te willen aangaan.

“Dus nu gaat de beoordeling plaatsvinden van die Expression of Interest. Afgesproken is dat bijvoorbeeld bedrijven die geïnteresseerd zijn op beide plaatsen hun interesse moesten aangeven. En dat zijn vrij dikke documenten die zijn gepresenteerd”, zegt minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS).

De ministeries van Openbare Werken van Suriname en Guyana gaan nu over tot het maken van een shortlist waarna de officiële internationale tender kan plaatsvinden.

“Ondertussen hebben we via Staatsolie wel een Previsibility voor de Corantijnbrug laten maken, zodat we een beetje meer technische details kunnen verschaffen in de tender. Dat zal allemaal in de komende weken gebeuren. Maar wij zijn nadrukkelijk bezig om die inventarisatie nu te plegen”, zegt Ramdin.

Er is interesse getoond vanuit Nederland, Turkije, de VS, Zuid-Korea, Brazilië, Mexico, Japan, Italië, India, Spanje, Suriname, Canada, Dubai, Libanon, Trinidad and Tobago, Filipijnen, China en Guyana voor de bouw van de brug. Sommige bedrijven zijn bereid in joint venture het megaproject ter hand te nemen.

UNITEDNEWS