VHP NEEMT FINANCIEEL BELEID REGERING ONDER VUUR

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

De oppositie in De Nationale Assemblee (DNA) stelt dat de regering goed bij zichzelf moet gaan waar de bron van de financiële problemen in het land ligt. De internationale prijsdaling van olie en goud wordt steeds aangehaald, maar dat is volgens de VHP-fractie een onjuiste benadering. Het probleem ligt naar inziens van de VHP bij de inborst van de regering zelf.

Volgens Krishna Mathoera (VHP) zal het niet lukken om een goed financieel beleid te voeren en de economie weer gezond te maken als sparen, duurzaam investeren en de tering naar de nering zetten niet het karakter van beleidsmakers is. “Wanneer je de discipline niet hebt om minder uit te geven of net zoveel uit te geven als je verdiend. Als je die discipline niet hebt dan gaat nog zoveel geld erbij niet genoeg zijn”, aldus Marthoera over het leningen- en uitgavebeleid.

Ook Asiskoemar Gajadien (VHP) heeft tijdens de voortzetting van de begrotingbehandeling 2018 het financieel beleid van de regering nogmaals onderuit gehaald. Hij vindt het een onacceptabele situatie dat er nu staatseigendommen verkocht moeten worden om de economie draaiende te houden.

Partijvoorzitter en fractieleider Chandrikapersad Santokhi (VHP) geeft de regering ook een veeg uit de pan. Hij doet een beroep op de regering om het probleem bij de wortel aan te pakken en niet te schermen met daling van de internationale prijzen voor grondstoffen om de financiële crisis goed te praten.

“Weet je wat het gevaar is van deze opstelling? If yu no sabi  a oorzaak fu a siki, dan ga je het nooit met de juiste medicijnen kunnen komen.

Dan ga je andere medicijnen zoeken, maar je gaat het niet kunnen oplossen”, zegt Santokhi. “Wat er gebeurd is, en dat zie je inderdaad in de internationale rapporten, dat ook slecht bestuur en slecht beleid medeverantwoordelijk zijn dat we in een crisis terecht zijn gekomen”, aldus Santokhi.

UNITEDNEWS